Hoger in Google met buitenreclame?

Gepubliceerd op 11 maart 2024 om 16:35

Het gebruik van out-of-home (OOH) advertenties, zoals billboards, posters en andere buitenreclame, kan indirect bijdragen aan een betere positie in Google, maar het heeft geen directe invloed op je rangschikking in de zoekresultaten.

Hier zijn een paar manieren waarop OOH-advertenties kunnen helpen bij je online aanwezigheid en mogelijk je positie in Google kunnen beïnvloeden:

 

  1. Naamsbekendheid vergroten: Door OOH-advertenties in te zetten, vergroot je de bekendheid van je merk bij een breed publiek. Mensen die je merk zien op billboards of andere buitenreclame, kunnen later actief op zoek gaan naar je merknaam op Google. Dit kan leiden tot een toename van branded searches, wat Google kan interpreteren als een teken van populariteit en relevantie.

  2. Versterken van campagnes: OOH-advertenties kunnen onderdeel zijn van een grotere marketingcampagne die ook online plaatsvindt. Wanneer mensen je advertenties buiten zien en vervolgens online gaan, kan dit resulteren in meer verkeer naar je website of meer interactie op je sociale mediaplatforms. Deze verhoogde activiteit kan Google signalen geven dat je merk relevant is en kan bijdragen aan een hogere rangschikking.

  3. Lokale zoekoptimalisatie: Als je een fysieke locatie hebt, zoals een winkel of restaurant, kunnen OOH-advertenties mensen in de buurt aanmoedigen om je locatie te bezoeken. Dit kan resulteren in meer lokale zoekopdrachten naar je bedrijf op Google Maps en andere platforms, waardoor je lokale zichtbaarheid en rangschikking verbeteren.

  4. Cross-channel marketing: Het combineren van verschillende marketingkanalen, waaronder OOH-advertenties, sociale media, zoekadvertenties en contentmarketing, kan je algehele online aanwezigheid versterken. Als onderdeel van een goed afgeronde marketingstrategie kunnen OOH-advertenties helpen om je merk op meerdere fronten te promoten, wat kan leiden tot een positieve impact op je rangschikking in Google.

Kortom, hoewel OOH-advertenties op zichzelf niet direct van invloed zijn op je positie in Google-zoekresultaten, kunnen ze wel bijdragen aan een grotere online zichtbaarheid en verkeer, wat op zijn beurt kan helpen bij het verbeteren van je SEO-prestaties.

 

Ben je ook geïnteresseerd in het benutten van digitale buitenreclame? Aarzel niet om contact met ons op te nemen!